Tesla med utrolig nyhet som kan revolusjonere tungtransporten

Bilprodusenten Tesla slutter aldri å overraske, og nå har de kommet med nok en nyhet som forbløffer teknologiverdenen. Selskapet skal nå lansere det som trolig blir verdens første vellykkede forsøk på å lage en elektrisk semitrailer. Tesla-sjef Elon Musk sier at den elektriske semitraileren vil bli avduket i september, og at den vil bli helautomatisk i likhet med andre elektriske biler og overgå ytelsen til dagens fossildrevne semitrailere. Tesla-sjefen kommer sjelden med tomme løfter, men det blir spennende å se om han nok en gang kan overgå analytikernes forventninger.

Tesla har de senere årene hatt det svært travelt med nye billanseringer, men det ser foreløpig ikke ut til å stoppe der. Siste nytt er at bilprodusenten nå er i ferd med å satse på et helt nytt marked, og lansere det som mange tror vil bli verdens første vellykkede forsøk på å lage en elektrisk semitrailer. Fra før har Tesla gjort stor suksess med sine ulike bilmodeller, og det er også knyttet store forventninger til bilprodusentens lansering av «billigmodellen» Tesla Model 3. Produksjon og levering av Model 3 er allerede ventet å starte innen kort tid, og bilen vil trolig bli å se på veiene i løpet av andre halvår 2017.

På en pressekonferanse nylig fikk investorene også informasjon om den nye semitraileren. Hvis alt går som planlagt er det ventet at lastebilen vil bli lansert i løpet av høsten. Semitraileren er fremdeles på tegnebrettet, og Tesla er nå i gang med en prosess der større kunder kontaktes angående utforming og design. – Kundene er interessert i å vite hvor mange de kan kjøpe, og hvor raskt de kan få de levert, ifølge Elon Musk.

En annen nyhet Tesla slapp på pressekonferansen var tilsynelatende mangel på produksjonslokaler egnet å møte den voldsomme masseproduksjonen selskapet nå opplever. Tesla har allerede et bokstavelig talt gedigent produksjonslokale kalt Gigafactory 1 i Freemont, Nevada. Tesla-sjef Elon Musk røper allerede nå at kapasiteten i Freemont er i ferd med å sprenges. Tesla planlegger derfor å bygge en helt ny fabrikk med betydelig forbedret produksjonslinje for å møte den økte etterspørselen. Ifølge nettstedet Marketwatch vurderer Tesla tre nye fabrikker på kort sikt, minst ti på lengre sikt globalt og muligens opptil 20 justert etter behov.

Tesla kom også med nyheter om sin nye kompakt-SUV, populært kalt Model Y. Bilen skal bygges på en helt ny plattform, og vil trolig være en av bilene som blir bygget på en av Teslas nye fabrikker. Tesla teaset et mørkt bilde av bilen som overlater mye opp til fantasien. Det som er mest interessant å merke seg, er det faktum at bilen ser ut til å bli designet uten sidespeil.

Tesla-aksjen er opp over 60% i år, og sitter du med god fortjeneste kan du kanskje vurdere å investere i nytt sengeutstyr fra Bedre Nætter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *