3 tips for å unngå julestresset

Mange opplever dessverre desember som en stressende måned – man skal kjøpe julegaver, planlegge mat til julaften og en masse aktiviteter. Men betydningen av desember er at det skal være en fin måned, og derfor har vi her samlet 3 tips på hvordan du kan unngå julestresset.

Lag en liste over julegaver

En av grunnene til at mange opplever desember som en stressende måned er at man må kjøpe julegaver, noe som kan bli et stressende element. For å unngå å miste oversikten over julegavene kan du derfor lure på å lage en liste over alle gavene du trenger å kjøpe.

Når listen er klar kan du krysse av hver julegave som du kjøper og på denne måten fortsatt ha full kontroll.

Kanskje kan du også skrive ned hva du vil gi ulike personer, slik at du også har oversikt over dette. Du kan lage listen på mobilen din og skrive inn hver gang du får en idé til en gave.

Spar tid ved å kjøpe julegaver på nettet

Når du har en oversikt over alle julegavene du må kjøpe kan det være lurt å kjøpe dem på nettet. Det er en veldig tidsbesparende å flytte julehandelen din på nettet i stedet.

Fordelen med å handle på nettet er først og fremst at du ikke bør tenke på transporten, men i stedet kan sitte hjemme fra sofaen og kjøpe alle julegavene dine. Du har også alle butikkene på ett sted, slik at du ikke trenger å tenke på transporten mellom ulike butikker.

Samtidig trenger du ikke å bruke tid på å søke etter et spesifikt produkt. Du kan raskt og enkelt søke etter hva du mangler og dermed finne julegavene mye raskere. På den måten kan du spare mye tid på julegavene dine. Ved å spare tid vil du også ha mere penger i løpet av den travle måneden.

For eksempel kan du finne kjempebra julegaver som blant annet håndkler, dekkeservietter og duker på www.georgjensen-damask.no.

Ta en frikveld

Et siste råd for å unngå julestresset er å sørge for å ta en frikveld i løpet av desember. Med mange aktiviteter og mye å gjøre kan man trenge en frikveld, hvor du kan tilbringe tiden på å slappe av.

Spesielt i desember skal man bruke tiden på å hygge, og dermed er det på tide å ta en frikveld. Hvis du ikke får tatt en frikveld kan man lett bli stresset fordi det ikke er noen tid til å slappe av.

Det er viktig når du tar frikvelden at du ikke bruker tid på krav som f.eks. rengjøring, men slapper av helt. På den måten er du ett skritt nærmere å unngå julestresset.

Det vigtigt, når du tager din friaften, at du heller ikke bruger tid på pligter som rengøring, men slapper helt af. På den måde er du et skridt tættere på at undgå julestress.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *