Stadig flere nordmenn velger å kjøpe treningsutstyr på nett

Netthandelen øker konstant, og vi ser en trend hvor det å handle på nett begynner å bli like vanlig som å handle i vanlige butikker. Dette gjelder ikke bare for de typiske produktene som klær, elektronikk og feriereiser. Stadig flere nordmenn velger nemlig å kjøpe treningsutstyr på nett istedenfor eller i kombinasjon med treningssenter.

Helsedirektoratet anbefaler omtrent 30 minutter med moderat fysisk aktivitet for voksne hver dag.  Dette er noe mange glemmer å prioritere i en travel hverdag viser flere undersøkelser. Videre anbefales det øvelser som gir økt muskelstyrke til store muskelgrupper to eller flere ganger i uken. En del av oss drar til treningssenter for å få dekket inn dette behov, men en startende generell trend blant nordmenn viser at vi har et ønske om å trene mer effektivt i en travel hverdag. Dette ses blant annet ved at salg av treningsutstyr til hjemmet øker. Dette gir muligheten til å ta en liten økt akkurat når det passer inn i dagen.

Den økende trenden skyldes blant annet økt treningsinteresse i en hverdag med dårlig tid. Dett blir løst ved å ta treningsøkten hjemme. Da det først ble en mulighet å kjøpe treningsutstyr til hjemmet på nett var prisene generelt sett høye, men prisene i bransjen har siden den gang relativt sett falt. Utover dette vises det at nordmenn er opptatt av helsen sin, og fordi mange har god råd bruker de en del penger på fysisk aktivitet. Dette har vært med på å bidra til at salget at treningsutstyr på nett har økt.

I dag er tredemøller fortsatt det mest populære å kjøpe innen treningsutstyr til hjemmet. Utover dette er basis treningsutstyr som styrkeapparater også høyt oppe på lista over det folk kjøper. Dette er utstyr som gjør det enkelt og raskt å ta treningsøkta hjemme når det passer oss, men det er ikke alle som har den ekstra plassen til å sette opp store treningsapparater. Det finnes imidlertid flere alternativer til dem som ikke har plass. Øvelser som tar i bruk kroppsvekt kan også være ypperlig, slik som armhevinger eller air-squats. Dette kan kombineres med øvelser som tar i bruk manualer, medisinball og kettlebells. Slike øvelser kan være like effektive, men det tar langt mindre plass å oppbevare utstyret.

I en verden som bare blir mer og mer digitalisert kommer det altså ikke som en overraskelse at det stadig blir vanligere å kjøpe treningsutstyr på nett. De fleste av oss lever i et evig tidspress, og dermed er effektivitet et viktig stikkord i hverdagen. Likevel er det fortsatt viktig å komme seg ut i frisk luft inniblant, så treningsutstyr til hjemmet bør ikke erstatte den ukentlige løpeturen helt.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *